Hoppa till innehåll
Home » Hästmuseum Strömsholm

Hästmuseum Strömsholm


I över 500 år har Strömsholm i Västmanlands hjärta varit Sveriges hästcentrum, men först 2018 startades Hästmuseum Strömsholm. Ett museum som bygger på ny teknik och är öppet dygnet runt, året om. Istället för att visa upp gamla saker i ett hus, blir besökaren guidad via en app i sin smartphone runt hela Strömsholmsområdet. Besökaren väljer mellan fem i olika slingor. Appen är gratis att ladda ner och berättarrösterna styrs av GPS. När besökaren passerar en GPS-punkt startar berättarrösten automatiskt. En karta visar vägen. I appen finns också gamla och nya bilder som berättar om Strömsholm.

Hästmuseum Strömsholm har kommit till tack vare ekonomiskt stöd från Leader Mälardalen, Ridskolan Strömsholm/Hästnäringens nationella stiftelse, Svenska Ridsportförbundet, Beridna Högvakten/Ackordhäststiftelsen, Evidensia Hästspecialistsjukhuset, Hallstahammars kommun, Strömsholms Ridsportförening och Strömsholms slott.

STUTAB är huvudman och ägare av Hästmuseum Strömsholm och Du hittar all information om Hästmuseum Strömsholm på museets hemsida;


Vill Du stötta Hästmuseum Strömsholm med en gåva? Swisha till 123 202 06 18 eller scanna QR-koden nedan!