Hoppa till innehåll

Ägarnas vilja och ambition

Hallstahammars kommuns mål och vision för Strömsholm är att hästnäringen fortsätter att utvecklas och har fortsatt hög kvalité och att Strömsholm ska vara en av landets främsta mötesplatser och kompetenscenter för hästnäringen.

Svenska Ridsportförbundet ser Strömsholm som ett av förbundets centra för utbildning, träning och utvecklingsfrågor. Målet är alltid leverera verksamhet av hög kvalitet som skapar den bästa förutsättningen för ridsportens utveckling i hela landet.

Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) är ett samverkansorgan inom svensk hästsektor och hanterar många av näringens gemensamma frågor utifrån visionen ”hästen utvecklar och förenar Sverige”. Ett annat verksamhetsområde är forskning, innovation och utveckling.

Stiftelsen Strömsholm Djursjukvård har som ändamål att främja specialiserad djursjukvård i Strömsholm. Stiftelsen verkar för sitt ändamål genom att äga och utveckla egendom som nyttjas för att bedriva specialiserad djursjukvård i Strömsholm samt lämna stöd till forskning och utveckling inom samma område.